söndag 9 september 2018

Val

Alla dagar har vi ett första val att göra. Ska jag ligga kvar eller stiga upp? Sen löper valen på hela dagen, oräkneliga. Många "dörrar" att välja mellan.

I dag får vi lägga vår röst i valet till riksdag, kommun och region. Antingen så är det ett av våra viktigaste val eller så spelar det ingen roll alls. Känns mest som vi är i tjuriga politikers händer.

Det talas om att vi har demokrati i vårt land, att Sverige sätter detta väldigt högt och  med stolthet viftar med demokratiflaggan.

Då undrar jag, lilla gräsroten, vad hände här? 

Vi har ett parti som ställer upp i alla våra tre val idag, som nästan får egen majoritet på sina håll. Ändå, står resten av partierna och nästan skriker - NEJ, NEJ, NEJ - vi vill inte ha med dem att göra, vi vill inte samarbeta, nej nej nej.

Hur kan man kalla Sverige ett land där man har rätt att tycka vad man vill, när det inte går att acceptera att så många inte tvekar att rösta på partiet som har en "obekväm" syn på hur landet ska styras. 

Nej. Jag sympatiserar inte med partiet, jag är bara förundrad över att man kan ignorera så många människors tyckande och tänkande. Även om det är "knäppa idéer" i många stycken, så är det ändå så många som tycker att det är rätt - väldigt många faktiskt. Borde inte alla partier ta detta på allvar, i stället för att vända sig bort och låtas att missnöjespartiet inte finns - för det försvinner inte, det måste bemötas på ett vuxet sätt.


Inga kommentarer: